Nibe Avis og Nibe Festival har indledt et nyt samarbejde, som i al sin enkelthed går ud på, at festivalledelsen lejlighedsvis – ca. én gang månedligt – skriver en KLUMME – et indlæg – eller et nyhedsbrev med festivalens egen baggrund og egne ord.

Indholdet er aktuelt og skal opfattes som Nibe Festivals officielle holdning til festivalens identitet og den udvikling, som Nibe Festival til stadighed søger af fremme.                   

Redaktionen

Tak er kun et fattigt ord!

Af: Peter Møller Madsen, festivalleder

4150 tikkende hjerter og 8300 flittige hænder. Ildsjæle, forkælelseslystige, servicemindede, engagerede og initia- tivrige. Vel egentligt den bedste måde at beskrive de mange tusinde frivillige, som hvert år kreerer Nibe Festival.

14.- april takker festivalen de mange medhjælpere – men mere om det senere.

Fra et par håndfulde til 4150 fantastiske frivillige
I 1985 var der, udover den daværende komite, mindre end et par håndfulde medhjælpere. Dem takkede festivalen efter en veloverstået festival med navns nævnelse i en annonce her i avisen.

Det er af gode grunde ikke længere muligt. Det ville kræve et ekstratillæg her i avisen.

Det ændrer dog ikke ved, at festivalledelsen altid er bevidst om medhjælpernes og dermed også frivillighedens betydning for festivalen.

– Det er gåsehudsfremkaldende, at det er muligt at mobilisere 4150 frivillige, og så efterfølgende opleve dem etablere sig som en stor og velkørende kollektiv maskine.

Sammenholdet og fælles- skabets store betydning oplever man så tydeligt på festivalen – ikke mindst i »CrewPitten«. CrewPitten er til info jo festivalens, til lejligheden, etablerede samfund til de mange tusinde medhjælpere.

Altså med andre ord et samfund i samfundet på festivalen.

Nu skal der festes og feteres
Men ja, tak er kun et fattigt ord, og netop derfor er den traditionsrige medhjælperfest så vigtig for festivalen.

I år holdes festen den 14. april i Nibe Idræts- & KulturCenter. Invitationerne er sendt afsted, og varsler ud over hygge, god mad og fællesskabsfølelse også komik med Mick Øgendahl – Danmarks måske mest populære komiker pt. Danseskoene kridtes og opslides til populære Tennis og Diskotek Foxybeat, og så minsandten om ikke Jacob Dinesen kommer forbi og leverer en eksklusiv solokoncert.

Vi – i festivalledelsen – ser i den grad frem til at den aften. Frem til at mærke fællesskabet og frivilligheden på nærmeste hånd. Og ja, jeg lover, at jeg i år ikke takker medhjælperne på vers.