I Sebbersund står man sammen. Det vil ingen med kendskab til byen og dens indbyggere betvivle. Men hvad så i denne COVID-19 tid, hvor det er sværere at stå sammen, når man hele tiden skal holde afstand?

Det har borgerne i det lille hyggelige landsbysamfund, beliggende ved foden af Skt. Nicolai Bjerg, fundet en løsning på: Man hejser flaget i fællesskab hver lørdag formiddag.

Trenden med at gøre noget i fællesskab her under den såkaldte corona-krise har formentlig sit udspring i hovedstaden, hvor det hurtigt kom på mode at stille sig ud på altanen og synge eller spille i fælleskab. Men hvad skal provinsen, hvor altaner ikke er så udbredte, så stille op? Man skaber en ny trend, og i mange landsbyer landet over er der derfor blevet arrangeret fælles flag-hejsning, og i Sebbersund foregår det hver lørdag fra kl. 10.

- Og det er helt utroligt, så mange, som følger opfordringen og hejser flaget for at vise fællesskab i Sebbersund, fortæller Rikke Søe Bøgh, som selv bor i Sebbersund, og var den der første kom med opfordringen på SO-ME, - og det lød sådan her: »Kom så Danmark! Vis vi står sammen om at bekæmpe Coronavirusen! På lørdag kl. 10.00 hejser vi vores flag. Det gør vi for at vise fællesskab, og vi hejser vore flag hver lørdag, frem til vores myndigheder siger vi kan ånde lettet op. Jeg opfordrer alle med flagstang til at gøre det, og være med til at vise vores fællesskab.

Det er nu vi skal stå sammen i Danmark: Vores Dannebrogsflag har altid stået for sammenhold og fællesskab. 

Her kan vi vi vise sammenhold, men med afstand«, skrev Rikke Søe Bøgh første gang den 20. marts. Og allerede den første lørdag var der mange flag i stængerne i Sebbersund, og siden er flere kommet til. 

Rikke fortæller, at sidste lørdag, hvor det var fantastisk flot flagvejr, var flaget hejst hos mere end tre ud af fire husstande i Sebbersund. Og hun fortæller videre, at det også har givet folk noget at snakke om: Fællesskabet er så vigtigt i en lille landsby, så under trange tider må man ty til mere kreative måder at bekræfte fællesskabet på., og én af de gode ting ved denne aktivitet er jo, at mange - ikke mindst de ældre i byen - kan sidde derhjemme, helt uden at skulle i kontakt med andre mennesker, og kigge ud af vinduet, nyde det smukke syn af Dannebrog, som vajer flot i hele området, og samtidig føle fællesskabet, selvom det er lidt anderledes i denne tid, siger Rikke Søe Bøgh, som hver lørdag glæder sig over at så mange har taget imod opfordringen om at flage hver lørdag i Sebbersund. 

Selvom Rikke glæder sig over de smukke flag, og den store opbakning, ser hun dog frem til at det slutter igen: - Vi har tænkt os at fortsætte lørdags-flagningen indtil myndighederne sender et klart signal om at de alvorlige COVID-19 tider slutter, og vi kan genoptage vores mere almindelige hverdag, så til den tid bliver der jo noget helt andet at hejse flaget for, og herefter kan vi så vende tilbage til alle de andre mere »normale« ting, som plejer at give fællesskabet gode kår i Sebbersund, slutter Rikke Søe Bøgh.